fredag 29 maj 2009

kanski ja sko klar e?

http://images.google.se/imgres?imgurl=http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00187/psycho_187670w.jpg&imgrefurl=http://www.aftonbladet.se/nyheter/article329973.ab&usg=__oXKY4YD9PSk7YTQoVmYEvtmCtq8=&h=297&w=368&sz=26&hl=sv&start=9&tbnid=olagKRcH2W_NFM:&tbnh=98&tbnw=122&prev=/images%3Fq%3Dduscha%26gbv%3D2%26hl%3Dsv%26sa%3DG

varmvaten nedräckning......

Husleverans vecka 35! Nu blir det bygga av! å va tur att man inte behöver bygga själv! man får bara kavla upp ärmarna och låtsas :) Fanatsikt har jag börjat stå i duschen varje dag men rinnande hett vatten så det ångar i hela badrummet.....snart e de över....vilken abstinens jag kommer få! Nu kostar snart varje varmvattendroppe och kommer som en svart siffra på posten...betalas före...

Två månader blir det att bo i "mommostugon". Torr wc skall införskaffas har jag fått höra. Annars går det inte att överleva. Klarar vi att bo två månader där lär vi nog klara resten av livet i hus.

JEEEE! vi ska flytta i hus!!!

lördag 23 maj 2009

in reev tåo in annin reev



Härliga dagar på tomten! och "pappon" e så duktig ti bygg! Snart flyttar E in i huset och vi lämnar kvar här....:)

lite stycke snickargläädje

onsdag 20 maj 2009

stooa bööne



Björnen lär vara pensionerad från wasalandia (nöjespark. "stoooa bööne" sa E när hon såg den. :) Lekstugebyggandet tar fart och nu är golv färdigt och väggarna börjar ta form. Den blir stor å fin! Räjdiga karar ti bygg! Syrenen blev planterad bredvid leksugan.

tisdag 19 maj 2009

lite blomster






Kunde inte hålla mig utan måste bara plantera blommor vid tomten. Inget hus....men blommor det har vi minsann! :) Jag planterade vid stenen där vägen kommer att gå in. Borde ha köpt fler blommor eftersom stenen var rätt stor! men fint blev det iallfall! Husförhandlingar pågår! Spännande! Näsa vecka vet jag mera! Syrener kommer att planteras snart. "svärfar" hade med en gammal syren idag och snart får jag även en ungersk syren.

Är ledig flera dagar nu. Har vakat tre nätter.

Nu ska jag njuta!

onsdag 13 maj 2009

LUFT!


Vet inte om jag börjat bli allergisk på "äldre dar". Har haft tungt att andas nu två dagar och funderar om det kan vara pollenallergi. Enda symptomen är det så de e lite mysko...??! Har tagit meducin och det har hjälpt en aning men bäst hjälpte vinglaset *skratt*

Haft utfärd till stugan idag med E:s kompis O och hans mor. Riktigt roligt! Fröken hade inte ro att vila sin middagssömn riktigt ordentligt och ikväll blev det att storhandla och vara på tomten en stund så hon somnade genast jag la henne i sängen ikväll.

Nu ska ja gå till sängs.... kvällarna blir bara senare och senare för mig...suck.

Har en katt vid stugan som är jätte sällskapssjuk. Vet inte vems den är...Såhär ser den ut! Den verkar nog glad..men inte riktigt som på bilden....

måndag 11 maj 2009

Gröna fingrar



Låtsades ha lite gröna fingrar förra veckan då jag var ut till stugan. Bytte ut lite "brännässlor" mot ett stycke pion och liljor bredvid trappan. Hoppas de överlever! Ränsade lite rabatterna, klippte ner ålandstoken som såg för gräsliga ut. Samt plockade fram lite tomtar & troll. Fick på en brasa i spisen och det såg ut som om korstenen klarat sig från gästande fåglar.

E hade med sin fina rosa kratta men hade inte tålamod med den efter att jag hängt fram gungan. Den tjejen skulle kunna gunga hela dagen hon!

En stor igelkotte gick längs husknuten då vi kom. Hoppas den hålls kvar! Det är så mycket man skulle vilja hinna göra där men tiden e knapp då man har "lillon".

måndag 4 maj 2009

röjröj

schenn ska väl huse sta nainstans....
schenn ska vägen kom in....
tjofaderittanlej!

har röjt på tomten i helgen och har nu fått fram lite plats för vägen (dit vi tror den skall komma). Sakta men säkert börjar man få fram tomten allt mer och kan börja föreställas sig vart huset kommer osv.... solig tomt har vi iallafall! å krankan....

vi har fyra st rishögar där som vi gärna skulle vilja få bort. Det har varit för torrt nu att elda men idag kommer det ju lite regn! hmm..mm.. borde åka och tutta på de där..de där....de där....högarna.

Borde anstränga sig att söka hyresbostad oxå. För snart ska vi ut på backan!