torsdag 3 januari 2008

livet leker


Igår fick jag vara barn pånytt :) Jag och min brors son Hugo (8år) spenderade hela dagen tillsammans med Emma. Vi hade henne i kärran och jag och Hugo gungade och åkte rutschkana. Observera att jag faktiskt rymdes i beggedera! Bra tavara i petsmoskola! ;) Det var riktigt skoj att få "leka av sig lite" och tiden med Hugo är dyrbar eftersom han bara blir större. Och snart e "faster" int så skoj nå mer..

Vi hade pulkpremiär oxå med Emma i hennes nya pulka. Händelsen blev noga dokumenterad och finns både på fotografi och film. Objektet var dock mindre road. Inpylttad i flera lager kläder och uppstoppad med filtar och diverse kuddar kunde man ana två trötta ögon som blinkade i slowmotion och tutten satt blickstilla på sin plats utan att röra en fena. Fast jag och Hugo tyckte det var skoj! Objektet hade inte en aning vad som skedde och somnade sött i sin vagn efter 5 min pulkåkning fram & tibaaks, runt i ring..tjohej!

Idag har hon även haft pojkvän på besök! Tänk, fem hela månader och redan ha pojkvän! Framtiden ser lovande ut, skrämmande för mor och far dock. Pojkvännen heter Otto och var mindre imponerad av "flickvännen" tror jag. Han upplevde nog att hon var alltför klängande och anser nog att det blir ett för ganska "fast" förhållande. Han vill nog säkert leva loppan ännu och uppleva lite mera av världen..han är ju trots allt bara ca 4.5 månad. Fast det vore ju bra om Otto hittade tillbaka sedan så skulle Emma åtminstone lära sig lite finska:).
Synd att man som mor inte får bestämma sånt där...

Annars har 2008 flytit på ganska lungt. Nya damtussar på golvet (tror faktiskt att några är ända från 2007!) fy va äckligt! och dammet lägger sig så vackert å fint på våra mörka möblemang. Kanske man hinner imorgon.....kanske...