onsdag 25 juni 2008

Skön låt Becker!

http://www.youtube.com/watch?v=tkm4oAUKzH4

övertrötthet ja...


Idag fick man lite erfarenhet av vad övertrötthet har för effekt på lillan....
Blev nästan svättig....:) Kan säga att det blev ingen lång stund på stan iallfall.
Hoppas det bli fint väder imorgon så vi äntligen får börja måla på staketet vi ännu inte hat fått upp... dagarna går och sambons semester blir bara kortare.

Har varit duktig och fått gjort inbjudningskort till Emmas ettårs kalas. Tänk att hon snart blir året!
Nu väntar vi spänt på när hon skall börja gå...det känns inte långt borta....

Första boken jag köpte till Emma var en en bok som heter "i vår värld", den har vi slaviskt bläddrat igenom vid varje måltid den senaste tiden. Den har även blivit kastad i golvet ett antal gånger, så pärmen håller inte länge till....men oj så mycket hon lärt sig! Hon vet var katten..hunden...skalbaggen och gitarren är! ja även "insektspray" vet hon var det finns....:) absolut det nödvändigaste ordet en liten behöver lära sig?!

tisdag 24 juni 2008

näänää


Midsommaren blev lyckad med god mat och bastubad. Dagen efter var kanske mindre lyckad....:/
Tösen hade haft bort oss medan hon var hos mommo. Hon hade krupit till dörren och skakat på huvudet och sagt nää..nää..
Senare hade hon börjat gråta då hon sett ett fotografi av mej....stackarn...
Å nästa helg ska hon en natt till fammo & faffa...det skär i mors hjärta!
Det har resulterat i att hon är väldigt "mamis" för tillfället. Hon har stenkoll på vart jag går och säger genast till då jag försvinner ur synhåll...

Solnedgång i petsmoskären....

torsdag 19 juni 2008

Trevlig midsommar!



Idag har det varit molnfritt och sol. På midsommarafton lovas regn... men jag brukar kunna lura vädergubbarna;) Förutom tidigare i veckan då jag skulle å klippa gräs till stugan och jag tävlade med forden mot ett gigantiskt grått moln....kort sagt...molnet vann.

Igår hade vi "talko" vid stugan och fick en himla massa gjort i trädgården. Skönt att släktingar ställer upp! Det är guld värt! Det blir 30 års kaffe på söndagen där. Imorrn blir sambon lite äldre serrö...

Träverk till staket är inskaffat så det blir nästa projekt, måste kolla vilken modell man vill ha på det. Tror vi vill ändra lite stil på det som har varit där nu.

Sambon fick ett sån vacker jordgubbsplanta av sin mor & far samt syskon som vi nu har hängt upp på balkongen. Den blommar och har kartor, så snart är det bara att gå ut på balkongen å plocka jordgubbar. kan det bli bekvämare?!

Det blir skäriliv imorgon hos vänner, det ska bli så roligt! Hoppas bara att krankkan=myggen hålls borta. Det lär krylla av dem....
Emma är i goda händer hos mommo över natten över midsommarafton:).

Det blir en himla massa firande i helgen! Midsommar..30 åring...och 2 årig förlovningsdag. Men det sistnämda firar vi "nåo bara me in kyss" ;)

Trevlig midsommar på er!

måndag 16 juni 2008

Lek


Tandläkarbesöket gick bra trots att tandhygenisten tog allt på finska eftersom hon inte kunde så bra svenska. Jag är ju den minsta som ska klaga eftersom min finska är usel. Bra att C var med iallfall så vi fick allt på klart.

Vi var just ute och lekte här utanför på gården och det tykte Emma var skoj! Hon fick känna på gräs och löv och var mäkta imponerad. Det blir nog mera parkbesök nu efter det här! Nu ska hon få gå å plaska i badet en stund så tror jag hon får en riktig bra natt :)

söndag 15 juni 2008

TackDattKakk


Ja..peedase gick väl rätt så fort över kan man säga. Solen lyste och det var idylliskt för en cykeltur till jobbet. Jag hann dra in alla goda dofter, höra fåglarna kvittra samt se framemot att cykla strandvägen... Och njuta av lite "egen tid", man hinner tänka mycket medan man trampar!
Pust stånk..ska de gå såhär tröögt.....??! Det var enda jag hann tänka denna cykeltur....
Jepp...punktering! Fick parkera åbäket och inta plats i mazdan :( Egen tiden gick på ca 4 minuter då jag var framme vid jobbet..alltför tidigt.

Idag kunde vi urskilja ordet tack mycket tydligare från tösens mun! Tack har tidigare "pråonaseerats" Datt, men idag kom ett tydligt T & K fram. Efter stor entusiasm och övande ebbade tacket ut till kakk..kakk...och det fick vi nöja oss med en lååång stund. men som vi skrattade!
Hon vägrade att sova eftermiddagssömnen idag, så i kväll gick hon igång som en duracellkanin mot småtimmarna. Man undrar varifrån den sparande energin tas ifrån?! Några batteri har jag aldrig stoppat i henne?! Men de laddas tydligen på nätterna.....

Har jobbat helg så nu ska jag njuta av två lediga dagar med familjen. Imorgon blir det att borsta gaddarna en extra gång eftersom besök hos tandläkaren väntar för lillon. Den andra övre framtanden tittade fram i fredags så nu har hon hela fyra tänder! jeeee! nu kan vi börja tugga the real stuff!

torsdag 12 juni 2008

jag ska peeed

Jag i en park i Enköping


Imorgon ska jag till jobbet. Har kväll så jag funderar skarpt på att fylla på lite luft i ringarna och ta cykeln till jobbet! Trotsar min foglossning...som har känts otroligt bra faktiskt!
Det är igen man med blandade känslor börjar jobba. Man hinner bli för bortskämd att få njuta av Emma nu hela tiden. Man önskar att man kunde göra det hela tiden! Hon blir ett år om en månad min lilla tös....
Midsommaren närmar sig med stormsteg..*hinner inte med*. Det ser ut som om det blir en midsommar utan Emma....hon skall nämligen till mommo över natten. Hoppas JAG överlever ;)

onsdag 11 juni 2008

Hemma igen!

Tillbaka till vardagen.. bilsemestern har varit jätte bra! Har haft varma sköna dagar. Upp till 30 grader faktiskt, som om man varit i södern. Emma är lagad för semestrar! Ho har varit helt otrolig! Anpassat sig efter oss. Sovtider och mattider har varit råddiga men hon har bara hängt med... På bröllopet fick vi äta i lugn och ro medan hon satt och bläddrade i nalle puh boken. Vi hade turen att ha med fammo & faffa och fastrorna som tog hand om henne mellan varven. På bröllopet fick vi riktigt koppla av. Det har varit en riktig skön semester. De hade ett stort köpcentrum i charlottenberg där vi bodde. Där hittade jag lite laban grejjer till Emma samt nya skor. Vi stannade hos släktingar i Enköping där jag hittade lite pippi kläder som var på rea till Emma. Körde även föribi Ikea så vi shoppade lite smått där oxå. Nu är det bara att väntra tills visa räkningen kommer...Jippiii....

Börjar jobba på Fredag!

shoppingcentret
http://www.charlottenbergsshopping.se/

söndag 1 juni 2008

sovmorgon


Picknicken blev lyckad och det var skönt att träffa sina vänner igen! Jag kom hem klockan 2:30 på natten och jag är grymt stolt över det ;)
Förståss så vakande lillon i huset 05:30 nästa dag och sambon fick masa sig upp... hon somnade dock igen men inte så länge som vi önskat...
Jag fick iallafall försöka ha lite sovmorgon. Det var ett tag sen...
Vi åkte till sommarstugan och pysslade lite där några timmar. Mommo fick ha tösen medan vilket var efterlängtat för henne. Det känns i kroppen att man varit mycket ute, hoppas man har fått lite färg iallafall till bröllopet vi ska på.
Jag bävar för packandet inför resan... imorgon blir det att tvätta kläder och ska även försöka komma mig ut en sväng imorgon oxå med tösen.

Vi försöker att inte plocka undan saker i hemmet så nu är Emma på utforskning, gäller att ha lite tålamod minst sagt....